Ekip Çalışması

İstanbul Skolyoz Okulu 5 yıldır. Ekip çalışması yaparak (Omurga cerrahı, fizyoterapist, protez ortez teknisyeni işbirliği ile) Omurga deformitesi ve duruş

İstanbul Skolyoz Okulu 5 yıldır. Ekip çalışması yaparak (Omurga cerrahı, fizyoterapist, protez ortez teknisyeni işbirliği ile) Omurga deformitesi ve duruş bozukluğu olan hastaları, egzersiz, tabanlık ve korse uygulamaları takip ve tedavi etmektedir.

Hastalarımız öncelikle Dr tarafından muayene edilir. Bu muayene sırasında

a) Röntgenler değerlendirilir. Cobb açıları ölçülür ve eğrilik paternleri sınıflandırılır. Bilgiler her hasta için oluşturulan digital arşivde saklanır.

b) Hastanın muayenesi sırasında skolyometrik ölçümleri yapılır. Postür analiz tablosu önünde ön-arka ve yan fotografları alınır. Yapılan ölçümler ve fotograflar eşliğinde; omuzlar ve leğen kemiğindeki seviye farkları ile kol gövde mesafesi, cilt plileri. boyun bölgesindeki ikincil  eğrilikler değerlendirilir.

c) Hastaların D vitamin ve Albümin düzeyleri değerlendirilir. Gerekli durumlarda diğer laboratuar tetkikleri istenir.

d) Ayakların muayenesi sırasında ankle valgus (düz tabanlık) olup olmadığına bakılır. Bu durumu olan hastaların taban basınç analizi yapılarak kişiye özel tabanlığı yapılır.

e) Hastaların dişleri, basma kusuru olup olmadığı ve cene ve yüz asimetrisinin olup olmadığı değerlendirilir. Sorun saptanırsa Ortodontik tedaviye yönlendirilir.

f) Uzağı görme kusuru olup olmadığı sorgulanır şüpheli oldular Göz Muayenesine yönlendirilir.

g) Son olarak hastaların solak ya da sağlak olma durumu kayıt altına alınır.

Korse gerektiren hastaların 3 boyutlu tarayıcı ile ölçüleri alınır. Korse tasarımı, kontrol değerlendirmesi ve son dokunuşlar sırasında Dr. ve Ortez-Protez teknisyeni birlikte çalışır. Dr Erbil Oğuz korse ve tabanlık uygulamalarının ölçü alımı-tasarım -uygulama-kontrol ve değerlendirme aşamalarına bizzat katılmaktadır.